Scampi’s pellen en het darmkanaaltje verwijderen , kruiden met peper en zout. De scampi’s bakken. Individuele ovenpotjes inboteren en de gebakken scampi’s hierin dresseren Potjes ¾ verder vullen met de saus : 4 dl visfumet en 75 cl room aan de kook brengen. Binden met een blanke roux, verfijnen met een liaison (eigeel en scheutje room) van het vuur 200 g gemalen kaas toevoegen en bijkruiden met peper en zout 2 à 3 lepels grove mosterd toevoegen Overstrooien met gemalen kaas Opwarmen in de oven
Op het bord dresseren met een lepeltje saus. Bovenop de saus het scampipotje 3 gepelde rivierkreeftjes met kop rondom het bord Gratineren onder de salamander en daarna afwerken met een takje dille.
Wim De Bruyne - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Filip Van Gansbeke - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Koen van den Broecke - Restaurant Oranjehof - Sint-Denijs-Westrem
Recept : Koen van den Broecke Restaurant Oranjehof Sint-Denijs-Westrem
Koen van den Broecke - Restaurant Oranjehof - Sint-Denijs-Westrem
Comme chez Soi - Brussel
Eddy Jonckheere - Restaurant Waterzooi
William Wostijn - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Kelly De Bruycker - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Restaurant Loncin - Antwerpen
Nick Coppens - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Piet Rogiers - Grade
Wim De Bruyne - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Piet Rogiers - Grade
Benny Haegeman - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Metro – Cash & Carry Belgium – Horeca Magazine feb 2009
Radio 2 - Recept van de dag
Aangepast naar Smaak 53, jaargang 12, juni-juli-augustus 2010 (pag 31)