Aardappelgratin
Groenten
Saus
Aardappelgratin bereiden. Groente Bereid volgens hun soort. Boontjes koken en in spek wikkelen. Later eventjes aanstoven in de pan. Tomaten pellen en horizontaal in de helft snijden. Haal de pitjes eruit. Wortelen schillen en reinigen en beetgaar laten komen in kokend water samen met peper, zout, laurier en een beetje suiker. Erwtjes lichtjes aanstoven met gehakte ajuin. Lamsfilet Licht rosé braden en zeer fijn gesneden wortel , ui, look en tijm toevoegen. Saus Vlees uit pan verwijderen. Braadsappen loskoken met porto. Bruine lamsfond met enkele tijmtakjes aan pan toevoegen en even inkoken. Saus zeven. Voor het doorgeven de saus op smaak brengen met Extra mosterd Ferdinand Tierenteyn. (na deze mag de saus niet meer koken anders verkrijg je een wrange smaak)
Vlees snijden en op bord leggen, 2 wortelen per persoon , tomaatje gevuld met erwtjes, boontjes met spek. Lamsfilets aanvullen met saus (niet oversausen) en versieren met tijm. Serveren met aardappelgratin.
William Wostijn - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Filip Van Gansbeke - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Koen van den Broecke - Restaurant Oranjehof - Sint-Denijs-Westrem
Recept : Koen van den Broecke Restaurant Oranjehof Sint-Denijs-Westrem
Koen van den Broecke - Restaurant Oranjehof - Sint-Denijs-Westrem
Comme chez Soi - Brussel
Eddy Jonckheere - Restaurant Waterzooi
William Wostijn - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Kelly De Bruycker - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Restaurant Loncin - Antwerpen
Nick Coppens - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Piet Rogiers - Grade
Wim De Bruyne - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Piet Rogiers - Grade
Benny Haegeman - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Metro – Cash & Carry Belgium – Horeca Magazine feb 2009
Radio 2 - Recept van de dag
Aangepast naar Smaak 53, jaargang 12, juni-juli-augustus 2010 (pag 31)