Sausje van acaciahoning : Neem de dubbele room en voeg de acaciahoning , limoensap en 4 dl runderconsommé toe. Kruiden met peper en zout en laat inkoken. Voor de coulis : Reinig de paprika’s , snij in blokjes om ze vervolgens te mixen en dan door een neteldoek te halen. Laat deze dan inkoken tot sausdikte. Couscous met fijne kruiden : De gevogeltefond laten koken en de couscous toevoegen. Laat de couscous 5 minuten zwellen. Enkele minuten voor het serveren de groene kruiden toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Voor de prei : De prei reinigen, in repen snijden en even in gezouten water laten garen om dan enkele minuten voor het serveren in wat boter op te warmen. De tarbot : Smeer de moten tarbot in met de Stropkes mosterd . Maak een mengsel van het broodkruim, lavendelbloempjes en olijfolie. Strooi dit over de tarbot Leg de vis in een vuurvaste schotel en bevochtig met wat consommé. Laat dit dan 5 minuten in een voorverwarmde oven op 220° garen.
De couscous in vier cilindervormen persen en in het midden van het bord schikken. De gepocheerde vis op de couscous leggen, daarop de tagliatelle van prei schikken en daar weer bovenop een eetbaar bloempje. Sprenkel rondom het gerecht de honingsaus en druppels coulis.
Nick Coppens - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Filip Van Gansbeke - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Koen van den Broecke - Restaurant Oranjehof - Sint-Denijs-Westrem
Recept : Koen van den Broecke Restaurant Oranjehof Sint-Denijs-Westrem
Koen van den Broecke - Restaurant Oranjehof - Sint-Denijs-Westrem
Comme chez Soi - Brussel
Eddy Jonckheere - Restaurant Waterzooi
William Wostijn - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Kelly De Bruycker - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Restaurant Loncin - Antwerpen
Nick Coppens - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Piet Rogiers - Grade
Wim De Bruyne - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Piet Rogiers - Grade
Benny Haegeman - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Metro – Cash & Carry Belgium – Horeca Magazine feb 2009
Radio 2 - Recept van de dag
Aangepast naar Smaak 53, jaargang 12, juni-juli-augustus 2010 (pag 31)