Verwarm de oven voor op 50°.
Schil de aardappels, snij ze in blokjes en kook ze halfgaar.
Wortels en komkommer in kleine blokjes snijden en worteltjes koken.
Snij het varkenshaasje in stukken van 3 cm en bak ze 5’ aan elke kant in hete vetstof, kruid ze vervolgens af met peper en zout en hou ze warm in de oven.
Ontvet de pan en blus ze met een scheut cognac en bruine fond.
Bak de aardappeltjes op hoog vuur en kruid ze af.
Leg een stukje Saint-Maure kaas op de gehalveerde tomaat en strijk in met de mosterd – plaats onder de grill.
Werk de saus af met de mosterd, room en peterselie (saus mag niet meer koken) Voeg de in reepjes gesneden spek aan de aardappeltjes toe. Warm de gekookte dobbelsteentjes van de wortels en komkommer op in een beetje boter.
Plaats het vlees onderaan op het bord en overgiet met de saus. Leg rond het vlees de dobbelsteentjes van wortels en komkommer. Leg daar rond de spekaardappeltjes. Werk de groentjes af met de courgette
Filip Van Gansbeke - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Filip Van Gansbeke - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Koen van den Broecke - Restaurant Oranjehof - Sint-Denijs-Westrem
Recept : Koen van den Broecke Restaurant Oranjehof Sint-Denijs-Westrem
Koen van den Broecke - Restaurant Oranjehof - Sint-Denijs-Westrem
Comme chez Soi - Brussel
Eddy Jonckheere - Restaurant Waterzooi
William Wostijn - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Kelly De Bruycker - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Restaurant Loncin - Antwerpen
Nick Coppens - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Piet Rogiers - Grade
Wim De Bruyne - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Piet Rogiers - Grade
Benny Haegeman - Technisch Instituut Tweebruggen - Gent
Metro – Cash & Carry Belgium – Horeca Magazine feb 2009
Radio 2 - Recept van de dag
Aangepast naar Smaak 53, jaargang 12, juni-juli-augustus 2010 (pag 31)